Güneş kremi hakkında doğru bilinen yanlışlar..

Bebek cildi güneşten nasıl korunur ve bebekler için güneş kremi nasıl seçilir? Bebek teni yetişkin bir kişinin cildine göre bazı farklılıklar gösterir. Oldukça hassas ve ince olan bebek cildi, tahrişe ve soyulmaya daha yakındır. Bebeklerin cilt bakımı yapılırken uygun nemlendiriciler kullanılmalı ve ciltleri mutlaka güneşin zararlı etkilerinden korunmalıdır. Uzmanlar kullanılan nemlendirici ve losyonların katkı maddeleri içermemesini ayrıca kokusuz ve parfümsüz ürünlerin tercih edilmesine özen gösterilmesini belirtmektedirler.

Güneş kreminin içinde ne olmalı ne olmamalı ? Bebeklerin ve çocukların ciltleri güneşe karşı oldukça hassastır. Bu sebeple güneş yanığına daha yatkındırlar. Küçük yaşta teninde güneş yanığı oluşan kişilerin, ileriki dönemlerde deri kanserine yakalanma riskleri de artar. Bu sebeple güneş ışığının dik geldiği saatlerde bebekler ve çocuklar asla dışarı çıkarılmamalıdır. Eğer çıkarılması zorunlu ise öncesinde mutlaka koruyucu güneş kremi kullanılmalıdır. Bebek ve çocuklara güneş kremi seçerken çok dikkatli olunmalıdır. Güneş kremi 30 SPF koruma faktörlü ( dikkat daha fazlası kimyasala girer ) , UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma içermelidir. Ayrıca kremlerin renk içermemesi, kokusuz ve pediatrik olmasına özen gösterilmelidir. Çocuğun güneşle temas eden her bölgesine mutlaka koruyucu güneş kremi sürülmelidir. Bebeğe güneş kremi sürerken göz çevresine gelmemesine dikkat edilmelidir. Çünkü krem tahriş edebilir. Özellikle ense, kulaklar ve yüz güneşten en çok etkilenen bölgelerdir.

Çocuk ve yetişkin kremleri arasındaki fark nedir ? Bebek cildi yetişkinlere nazaran alerjik ve hassastır. Bu nedenle kullanılan nemlendirici ve losyonlar kesinlikle katkı maddesi içermemeli, kokusuz ve parfümsüz olmalıdır. bebek cildi için fiziksel içerikli ürünler tercih edilmelidir. Altı aydan küçük bebeklere güneş kremi doktor tavsiyesinde kullanılmalıdır. İlerleyen aylarda ise faktörlü kremlerde dikkat edilmesi gereken konu, kremin kimyasal değil fiziksel koruma sağlamasıdır. 30SPF üstünde kremler zorunlu kimyasal içerikler bulundurduğundan tercih edilmemelidir. Ayrıca kremler, paraben, paba ve A vitamini de içermemelidir. Kimyasal içerikli kremleri cilt hemen emer ve güneşe karşı bir koruma oluşturur. Ancak cilt tarafından emilen bu kremler güneşe maruz kalındığında zararlı hale gelebilir. Piyasada satılan birçok güneş koruyucu kremde kimyasal bulunur. Bu sebeple çocuklara mutlaka fiziksel koruma sağlayan mineral içerikli markalar kullanılmalıdır.

Koruyucu kremler D vitamini alımını engellemez. Bazı anneler çocuklarının D vitamini almasına engel olduğunu düşünerek koruyucu krem kullanmayı doğru bulmaz. Oysa bu çok yanlış bir düşüncedir. Mineral bazlı kremler D vitamini alımını engellemediği gibi çocuğu olası güneş yanığı tehlikesinden korur.

Çocuk ve yetişkin cilt yapısı arasındaki fark nedir? Bebek cildi yetişkinin cildine göre daha ince ve hassas olduğundan ciltte lekelenme, kuruma, pullanma, dökülme, isilik gibi rahatsızlıklar bebeklerde daha çok görülür. Bu nedenle annelerin bebeklerin cilt bakımı hakkında doğru bilgi edinmeleri ve cilt bakımı uygulamalarını doğru yapması oldukça önemlidir. Bebeklerdeki cildin doğal koruyucu tabakası ancak doğumdan sonraki haftalarda gelişmeye başlar. Ciltteki bu gelişme ve dayanıklılık çocuğun tüm yaşamı boyunca devam eder. Bebeklerdeki bu doğal asit mantosu, mikrop ve bakteri gibi organizmaların cilde ulaşmasını engeller. Bebeklerin cildinde keratin bulunur. Bu dışarıdan gelebilecek maddelere karşı bebeğin cildini koruduğu gibi, yetişkin bir kişinin cildinden çok daha fazla su tutmasını sağlar. Bebeklerin cildindeki nem oranı fazladır. Ancak bebeklerin yağ bezleri bu dönemlerde gelişmediğinden ciltleri kolayca su kaybedebilen bir katman ile kaplıdır. Bu nedenle bebek cildi suyu daha çabuk emer ve ancak daha çabuk da nem kaybeder. Bunun yanı sıra bebeklerin cildi soğuk ve sıcak hava ve yaralanma gibi durumlara karşı da oldukça savunmasızdır.

Bebekler yıkanırken ve ciltleri nemlendirilirken dikkatli olunmalıdır. Kullanılan su ılık olmalı ve her banyo sonrası krem ya da yağ sürülmelidir. Bebek cildi çok hassas olduğundan sürülen krem ve yağlar cildin terlemesini önleyebilir. Bu durumda bebeğin cildinde isilik ve döküntüler oluşumuna sebep olabilir. Bebeğin cildi kuruyup çatlaklar oluştuğu fark edilirse güde iki defa bebek losyonu ya da nemlendirici sürülebilir. Kullanılan nemlendirici be losyonların katkı maddesi içermediğinden emin olunmalı ayrıca parfümsüz ürünleri tercih etmeye özen gösterilmelidir. Bebeğin cilt bakım için en ideal olan nemlendirici ürünler özel olarak geliştirilmiş mineral bebek yağlarıdır.

İlgili ürünler :

https://eshop.momidea.com.tr/mineral-bazli-bebek-cocuk-gunes-kremi-spf30

https://eshop.momidea.com.tr/mineral-bazli-yuz-gunes-kremi-spf30

#momidea #iyioliyişeyleryap #eniyisi etiketle, paylaş